INCALZIREA APEI
Încălzirea apei înseamnă confort ši dublarea perioadei de folosire a piscinei. Este irational să investiti sute de milioane într-o piscină pe care să o folositi doar 60 de zile pe an. Dacă altă dată echipamentul pentru încălzirea apei piscinei putea fi optional, astăzi figurează ca un element esential la construirea unei piscine.
Sistemele de încălzire permit mentinerea unei temperaturi a apei piscinei între 25 grade- 28 grade ceea ce vă permite să vă bucurati de piscina dvs. din luna mai până în luna octombrie.

Instalatii pentru incalzirea apei din piscine

PAGINA PRECEDENTA
PAGINA URMATOARE

Folosind energie electrică, gaz natural sau energie solara echipamentele destinate încălzirii apei din piscină pot fi:

POMPE  DE CALDURA  AER-APA
Pompele de căldură sunt echipamente performante, speciale pentru piscine. Principiul de functionare este următorul: aparatul absoarbe aer, cu temperatura între 10 si 40 grade din atmosferă, extrage căldura din el si îl evacuează răcit. Pompa de caldura pentru piscina este singurul sistem care garanteaza apa calda la temperatura dorita la orice ora din primavara pana toamna. Si asta la costuri foarte mici! In comparatie cu solutia prin panouri solare pompa de caldura are un potential de 24 ore, nu depinde de radiatia solara si poate astfel sa mentina o temperatura constanta indiferent de factorii meteo. Pompa de caldura aer/apa pentru incalzirea apei in piscina va ofera urmatoarele avantaje: usor de instalat, eficienta, costuri reduse in exploatare, prelungirea perioadei de folosire a piscinei, fiabilitate, confort.

link_movie-file

PANOURI SOLARE PASIVE
Este necesară o suprafată de panouri solare de 50 - 60 % din suprafata piscinei. Cu ajutorul pompei piscinei, apa din piscină este condusă spre panourile solare,unde circulă prin tuburi, fiind încălzită de razele soarelui. Apa caldă se întoarce în piscină, iar procesul se repetă continuu, până se ajunge la temperatura dorită. În acel moment apa piscinei este trecută în regim de recirculare, fără să mai treacă prin panouri.
Din păcate, apa caldă nu se mentine mult timp, pierzând căldura datorită evaporării si reînnoirii apei. Pentru a valorifica investitia în sistemele de încălzire, se recomandă folosirea prelatei de vară. Prelatele solare sunt indispensabile atât noaptea, cât si ziua, când piscina nu este folosită. Pe lângă actiunea lor izotermică, prelatele vă protejează piscina si de impurităti si împotriva formării algelor, oprind razele soarelui.

INCALZITOARE ELECTRICE
Încălzitoarele electrice sunt formate dintr-un corp si un termoplonjor, completate cu echipamente electrice necesare reglării si securizării sistemului, cum ar fi: regulatoare de debit, ceas cu programare zilnică etc.

SCHIMBATOARE DE CALDURA
Schimbătoarele de căldură folosesc agentul primar produs de centrala termică a casei, materialele constitutive fiind bune conducătoare de căldură si rezistente la coroziune: inox, titan. Ele se instalează de obicei în camera tehnică, unde sunt racordate la circuitul de filtrare. Pot fi dotate cu reglare automată, o pompă de circulare, un aquastat de precizie cu afisaj digital al temperaturii apei etc.
 

incalzire_apa_schimbatorcaldura

CONCLUZIE FINALA
În concluzie, vă prezentăm un tabel cu metodele de încălzire a piscinelor si costurile de investitie ši de exploatare pentru ele.
Asa cum vă asteptati, cu cât investitia este mai mică, cu atât costurile de exploatare sunt mai ridicate si invers. Pentru exemplificare, am considerat o piscină 5 x 10 m, cu adâncimea medie de 1,5 m, situată în împrejurimile capitalei si valori medii ale vântului si protectiei fată de vânt.
Perioada de utilizare a piscinei: 1.05 - 30.09. Durata primei încălziri: 96 ore (4 zile). Piscina este dotată cu prelată izotermică.

Încălzitor electric
Cost investitie 600 euro - Cost exploatare/Sezon 1250 euro

Schimbător de căldură legat la centrală pe gaze naturale
Cost investitie 800 euro - Cost exploatare/Sezon 800 euro       

Schimbător de căldură legat la centrală pe gaze lichefiate GPL
Cost investitie 800 euro - Cost exploatare/Sezon 1600 euro
    
Pompă de caldură
Cost investitie intre 600 euro-4500 euro in functie de volumul de apa a piscinei.
                                                  
Instalatie solară
Cost investitie 3500 euro - Cost exploatare/Sezon 0 euro                                                 

OBSERVATIE!
Pompa de căldură funcTionează si noaptea, ši când cerul este înnorat,putând oferi încălzirea piscinei pe o perioadă mai lungă a anului si fără întreruperi. InstalaTia solară are nevoie de soare. Fie că piscina urmează să fie construită sau că va trebui intervenit asupra echipamentului piscinei existente, nu veti regreta niciodată investitia făcută în încălzirea ei. Aceasta îi va creste valoarea piscinei si satisfacTiile dvs. vor fi de lungă durată.

link_movie-file
fundal_layoutcopyright copy

 

sigla_idealcover3

Acoperisuri pentru piscine

 

© Copyright Pacificstore® - 2016